Waar staat onze Green Key certificering voor?

Green KeyAls je als strandrestaurant in zo’n mooi stukje natuur mag werken, moet je deze koesteren! Middels deze gedachte zet ons team zich al een aantal jaar in om onze Green Key Certificering opnieuw te behalen en waar te maken. Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. In Nederland zijn we in 2007 overgegaan van de milieubarometer (sinds 1998) naar Green Key.

Aan dit keurmerk kunt u zien dat de deelnemers er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan Green Key bedrijven net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Het certificaat kent in Nederland drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau.

De Green Key in de praktijk

Betekent dit dat u moet inboeten op luxe? Of dat u tijdens uw vakantie of dagje uit continu rekening houden met natuur en milieu? Zeker niet. Voorwaarde van de Green Key is dat de kwaliteit en het comfort van de gast te allen tijde gewaarborgd blijft.

Zo gaan de deelnemers zuinig om met water, maar dan wel zó dat u na een lange dag alsnog kunt genieten van een heerlijke, warme douche. Ze maken gebruik gemaakt van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, maar het bedrijf is hierdoor niet minder schoon.

Tijdens uw verblijf kunt u ’s avonds een goed boek lezen, onder een sfeervolle spaarlamp. En de toiletverlichting ? Die springt, dankzij de lichtsensoren, pas aan als er daadwerkelijk iemand in het gebouw is.

Te warm of te koud zult u het niet snel krijgen, wij letten erop dat de verwarming of airconditioning op de juiste tijden aan of uit gaat. Dit alles bevordert niet alleen uw comfortgevoel, maar ook de status van natuur en milieu!

Green Key Certificaat

Via onderstaande knopt kunt u ons officiële
Green Key Certificaat van 2019 bekijken.

Bekijk Certificaat

MVO verklaring

Via onderstaande knop treft u de
ondertekende MVO verklaring van Het Strandhuis.

Bekijk verklaring

Green Key Achtergrond informatie

Via onderstaande knop kunt u de factsheet nalezen
inzake MVO en Green Key.

Bekijk Bijlage

Green Key Achtergrond informatie

Via onderstaande knop kunt u de factsheet nalezen
inzake Wegingscriteria en keurmerken

Bekijk Bijlage